FoodVakbeurs

Onafhankelijke vakbeurs voor de professionele foodbranche voor Foodservice en Retail

Webdesign

Geen enkel bedrijf kan tegenwoordig eigenlijk nog zonder internet, u hebt gewoon eigenlijk wel een eigen website nodig. Het is bovendien erg belangrijk dat uw site er goed uitziet, met andere woorden, dat het webdesign goed verzorgd is. Waarom is een goed webdesign nu zo van belang? Omdat uw webpagina natuurlijk eigenlijk gewoon uw digitale visitekaartje is. Zoals u wilt dat uw gewone visitekaartjes er netjes uitzien en een goed beeld geven van uw onderneming, zo wilt u natuurlijk ook dat uw digitale visitekaartje er netjes en verzorgd uitziet en een goed beeld geeft van uw bedrijf. Veel mensen richten zich bij het maken van een webpagina vooral op de informatie die er op moet komen te staan en natuurlijk speelt de tekst zeker een rol bij hoe uw bedrijf overkomt op internet. Maar onderschat absoluut de rol van het webdesign niet. Beeld heeft onbewust veel meer invloed op ons dan wij denken en het is dan ook zeker van belang dat dit er goed uitziet. Het beeld, de stijl, het kleurgebruik, het bepaalt allemaal de eerste indruk die mensen via internet krijgen van uw bedrijf en dat maakt het zo ontzettend belangrijk om een goed webdesign te hebben. We weten immers allemaal dat de eerste indruk erg belangrijk is. Voor mensen die uw onderneming al goed kennen, is de website een verlengstuk, een manier waarop zij informatie over bijvoorbeeld uw openingstijden kunnen vinden. Als alles er dan niet zo heel erg mooi uitziet, is dat niet zo heel erg. Zij zijn immers heel gericht op zoek naar informatie. Maar voor mensen die voor het eerst met uw bedrijf in aanraking komen, is het webdesign wel heel erg van belang. Ziet dit er niet professioneel uit, dan zullen zij ook al snel het idee krijgen dat uw hele onderneming niet zo professioneel is.

Belang van webdesign

Het is voor de eerste indruk die mensen van uw bedrijf krijgen dus erg belangrijk dat uw webdesign er goed uitziet. Maar het is om nog een andere reden van belang. U wilt immers graag dat mensen op uw site goed die informatie over u kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn. U wilt hen zo goed mogelijk informeren over wat u voor klanten of opdrachtgevers kunt betekenen, wat uw kracht is en waarom ze juist voor u zouden moeten kiezen. U denkt nu misschien dat u hiervoor vooral goede teksten nodig hebt, maar aan een goede tekst hebt u niets als het webdesign niet goed is. Bezoekers van uw pagina moeten immers wel de informatie kunnen vinden waar zij naar zoeken en daarbij speelt het webdesign een grote rol. Een goed webdesign zorgt ervoor dat mensen gemakkelijk hun weg weten te vinden op uw website, dat zij gemakkelijk kunnen navigeren en snel die informatie vinden waar zij naar op zoek waren. Lukt hen dit niet, dan zullen zij gefrustreerd raken en veel minder geneigd zijn om nog zaken met u te doen. Vinden zij niet waar zij naar op zoek zijn, dan zullen zij u niet zomaar gaan bellen of mailen om alsnog een antwoord te krijgen op hun vragen, de kans is groot dat zij dan naar een van uw concurrenten gaan. Voor het krijgen van nieuwe klanten is het webdesign dus echt van belang. Het moet niet alleen mooi zijn en er professioneel uitzien, omdat het toch uw digitale visitekaartje is, het moet bezoekers ook in staat stellen om gemakkelijk over de pagina te navigeren en snel te vinden waar zij naar op zoek zijn.

Kies voor een specialist

Veel eigenaren van kleinere bedrijven zijn geneigd om zich zelf bezig te houden met het opzetten van een website, op die manier kunnen ze immers geld besparen. Maar, nadeel is natuurlijk dat u zelf weinig verstand hebt van webdesign en dus ook een veel minder goed resultaat zult behalen dan wanneer een professional verantwoordelijk is voor het ontwerp van uw website. Zoals we net gezien hebben, is het webdesign erg belangrijk voor de eerste indruk van uw bedrijf en om ervoor te zorgen dat mensen op uw site blijven en de juiste informatie over u vinden. Het kan u dan ook zeker geld kosten als u dit niet goed op orde hebt. Het is daarom ook absoluut niet onverstandig om hiervoor een professional in te huren, dit zal zich echt vertalen in een beter webdesign en dus in meer klanten. Bent u op zoek naar een bedrijf dat een goede kwaliteit levert, dan bent u bij Webton aan het juiste adres. Zij hebben al jaren ervaring met webdesign en het ontwikkelen van websites en zij kunnen dan ook voor een zeer mooi resultaat zorgen. Zij zijn bovendien als geen ander in staat om uw huisstijl goed terug te laten komen in het ontwerp van de site. U kunt bij Webton bovendien niet alleen maar terecht voor webdesign, zij kunnen u ook van dienst zijn op het gebied van:

  • het maken van webshops
  • zoekmachine marketing
  • linkbuilding
  • responsive design
  • content marketing
  • het laten maken van een site

Met andere woorden, voor alle activiteiten die u online uit zou willen voeren kunt u eigenlijk bij hen terecht. Dit is natuurlijk erg prettig, u hebt dan immers één adres voor al deze zaken. Zo kunnen zij u bijvoorbeeld niet alleen helpen met het maken van een goede website, maar ook met marketing via internet en het krijgen van een hoge positie in zoekmachines.