FoodVakbeurs

Onafhankelijke vakbeurs voor de professionele foodbranche voor Foodservice en Retail

Veel opties met biologische geitenkaas

Happygoat - Biologische geitenkaasGebruik jij wel eens biologische geitenkaas bij je maaltijden? Veel mensen die dit soort kaas niet denken, denken dat zij het niet zullen lusten. Niets is echter minder waar, de meeste mensen vinden het een heerlijke toevoeging aan heel veel gerechten. Waarvoor kun je het nu allemaal gebruiken? Een goed geitenkaasje kun je zowel warm als koud gebruiken. Een van de opties is een heerlijk broodje, bijvoorbeeld een lekkere meergranenbol of een stokbroodje, met biologische geitenkaas, honing en walnoten. Deze drie smaken zorgen voor een ware smaakexplosie en je kunt een dergelijk broodje zowel koud eten als warm. Een andere manier om van een biologische geitenkaas te genieten, is door deze te gebruiken in de salade. Je kunt hier veel verschillende kanten mee op. Ook in een salade is de combinatie met walnoten en honing, bijvoorbeeld in de vorm van een mosterd-honingdressing, erg geslaagd. Maar je kunt er ook juist meer iets mediterraans van maken, door te kiezen voor een combinatie met zongedroogde tomaatjes, pesto en olijven. Zoals gezegd is een geitenkaas ook heel goed te gebruiken in warme gerechten, bijvoorbeeld in een overheerlijke quiche met tomaten en basilicum. Maar het komt ook zeker tot zijn recht in een goede ovenschotel. Daarnaast is biologische geitenkaas ook echt een toevoeging voor op de kaasplank. Vaak wordt hiervoor vooral kaas van koemelk voor gebruikt, maar ook een variant van geitenmelk is erg lekker. Naast het gebruik op de kaasplank, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de biologische geitenkaas te serveren met toastjes, voor bij de borrel. Met een bijzonder biertje of een lekker glaasje wijn, zorg je ervoor dat je in een handomdraai voor een heerlijke borrel zorgt. Voor ieder moment van de dag en bij iedere maaltijd is een geitenkaasje dus zeker een geschikte keus.

Biologische geitenkaas die vegetarisch en glutenvrij is

Wil je eens een dergelijke kaas proberen, kies dan het liefst voor een variant die biologisch en vegetarisch is. Je weet dan zeker dat de dieren niet uit voorzorg met antibiotica behandeld zijn en dat de dieren een goed leven hebben. De melk die gebruikt wordt voor het maken van een biologische geitenkaas, mag namelijk alleen afkomstig zijn van geiten die vrij buiten kunnen lopen en die voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat ze goede voeding krijgen en dat ze niet onnodig behandeld worden met allerlei preventieve medicijnen. Dat is niet alleen voor de dieren prettiger, maar ook voor jou. Via de melk en kaas komt het immers ook in jouw lichaam terecht. Kies je dus voor biologische geitenkaas, dan kies je voor een product waar dieren en mensen blij van kunnen worden. Wil je een biologische geitenkaas gaan kopen, kies dan voor die van Happy Goat. Deze is namelijk ook vegetarisch, wat inhoudt dat zij vegetarisch stremsel gebruiken. Wel zo diervriendelijk! Daarnaast bestaan kun kazen enkel uit een beetje zuursel en pure, romige geitenmelk. Dat zorgt niet alleen voor een diervriendelijke kaas, maar ook voor een heerlijke, pure en volle smaak. Naast dat hun biologische geitenkaas vegetarisch is, is het ook nog eens glutenvrij. Wat voor dieet je ook volgt, het is dus een product dat je eigenlijk altijd wel kunt gebruiken. Ideaal dus voor mensen met een vegetarische levensstijl en glutenallergie, hiermee kunnen zij ook genieten van een heerlijke kaas. Als je op zoek bent naar een biologische geitenkaas, dan is een van de producten van Happy Goat dus zeker een goed idee.

Happy Goat

De geiten van Happy Goat hebben dus alle reden om blij te zijn, vandaar de naam van het bedrijf. Deze makers van heerlijke biologische geitenkaas hebben niet alleen een goede bedrijfsnaam gekozen, maar ook een zeer treffende slogan. Hun slogan luidt namelijk: Spread the Goodness! Het laatste deel van de slogan zal na bovenstaande uitleg al duidelijk zijn, hun biologische geitenkaas is goed omdat:

  • het geproduceerd wordt met aandacht voor de geiten en de natuur
  • er gebruik gemaakt wordt van een biologische productiemethode, wat voor dieren en mensen voordelen oplevert
  • er geen dierlijke stremsel aan de productie ten pas komen, alleen vegetarische stremsels worden gebruikt

De ‘goodness’ komt echter in nog een ander aspect naar voren en dat is het feit dat de biologische geitenkaas gemaakt wordt op twee zorgboerderijen. Hier krijgen mensen die een zorgvraag hebben, en daardoor vaak niet zomaar bij gewone bedrijven aan de slag kunnen gaan, een kans om toch te werken. Voor velen is het werken met dieren een zeer prettige bezigheid, zij kunnen hier goed hun ei in kwijt. Bovendien hebben ze zo iets om handen en voelen zij zich ook nuttig. Dat is natuurlijk ook erg prettig. Bij de zorgboerderij is bovendien ook een appartementencomplex gebouwd, waar de medewerkers ook kunnen wonen, als zij dit graag willen. Dat de biologische geitenkaas van Happy Goat voor ‘goodness’ zorgt, dat mag dus duidelijk zijn. Dan rest nog het eerste deel van de slogan, namelijk ‘spread’. Dit verwijst naar het feit dat hun kazen heel goed smeerbaar zijn. Dit maakt dat ze niet alleen geschikt zijn om te gebruiken in de salade of een ovengerecht, maar dat ze ook heerlijk op een toastje of een plak brood gesmeerd kunnen worden. Happy Goat biedt hun overheerlijke biologische geitenkaas aan in drie smaakvarianten, namelijk honing-vijg, naturel en groene kruiden. De verschillende smaakvarianten zorgen ervoor dat je op nog veel meer verschillende manieren kunt variĆ«ren met dit heerlijke product.