FoodVakbeurs

Onafhankelijke vakbeurs voor de professionele foodbranche voor Foodservice en Retail

Stevia; de bewuste keuze

We leven in een tijd waarin informatie in versnelde vorm op ons afkomt. Internet heeft er voor gezorgd dat producenten ons steeds minder goed om de tuin kunnen leiden. Programma’s onderzoeken de kwaliteit van producten en nieuwsgierige journalisten hebben de laatste jaren ontdekt dat niet alles is wat het lijkt als het gaat om producten en wat er allemaal wordt beloofd. Kent u het ‘kies bewust’ logo? De laatste jaren weten we dat veel producten die ons als ‘gezond’ worden aangeboden helemaal niet zo goed voor ons zijn. Kortom; we zijn aan het herdefiniëren wat ‘gezond’ precies betekent en de tendens die gaande is kan worden omschreven als ‘een beweging richting de natuur’. Wat bedoelen we daar precies mee? Als webwinkel van natuurlijke Stevia producten zien wij dat steeds meer mensen bewust worden van wat zij eten. Het kiezen voor pure onbewerkte producten is voor steeds meer mensen een goed alternatief. Kiezen voor verse producten zonder toegevoegde stoffen; dat is een verandering die veel mensen maken. Stevia is een natuurlijk product. Mocht u nog niet bekend zijn met Stevia, dan willen wij u graag iets vertellen over het product. Stevia wordt gewonnen uit een plant die in het zuiden van Amerika groeit. De bladeren van deze plant bevatten een stof die kan worden gewonnen door het kneuzen van de bladeren. Deze bladeren kunnen in gedroogde vorm aan thee worden toegevoegd, maar ook kan deze zoete stof op een andere manier worden geproduceerd zoals in de vorm van Stevia poeder of zoetjes. Bij Steviala bieden wij tal van producten aan die op een natuurlijke manier zijn gezoet en geen extra zoetstoffen bevatten. De voordelen van de natuurlijke zoetheid van Stevia zijn:

  • de zoetstof is honderd procent natuurlijk en bevat geen calorieën
  • de zoetstof wordt gewonnen uit een plant en heeft een stabiele structuur
  • de stof is niet ongezond en niet slecht voor uw gebit zoals geldt voor suiker
  • de stof zorgt voor een verlaagde bloeddruk en is onbeperkt te gebruiken
  • de stof vormt een perfecte vervanger voor chemische zoetstoffen en suiker

Stevia gebruiken

U kunt op onze website terecht voor tal van producten. Dat kan gaan om producten zoals broodbeleg maar ook producten die u kunt gebruiken voor het bakken en braden. Stevia is een honderd procent natuurlijk product. Dat is iets wat veel mensen steeds belangrijker vinden en daar zijn wij erg blij mee. Wij vinden het belangrijk dat mensen de mogelijkheid hebben om voor natuurlijke producten te kiezen. Stevia heeft een natuurlijke zoete smaak. De meeste mensen die voor Stevia kiezen, kiezen hier bewust voor. De afgelopen jaren hebben wetenschappers ontdekt dat de alternatieven voor suiker erg ongezond en soms zelfs ziekmakend zijn. In zoetjes, zoals we deze kennen, zit de stof aspartaam. Deze stof is zeer ongezond en zorgt er voor dat uw lichaam uit balans raakt. Met Stevia is dat niet het geval, hoewel u wel van de voordelen geniet dat er geen calorieën inzitten. U kunt dus niet dik worden van Stevia. Overgewicht is een groot probleem in Nederland. Steeds meer mensen krijgen te maken met overgewicht. Maar wanneer ontstaat overgewicht precies? Overgewicht ontstaat doordat mensen te veel suikers en vetten binnen krijgen. Een deel van die suikers worden opgeslagen als vetten door het lichaam. Sommige suikers die mensen binnenkrijgen zijn zichtbaar. Als u een gebakje eet, dan weet u waarschijnlijk wel dat u flink wat suiker tot u neemt. Echter, iets wat veel mensen niet weten is dat suikers ook verwerkt zitten in andere producten zoals voorverpakte producten. Zelfs groenten die zijn voorverpakt kunnen toegevoegde suikers bevatten. Het is belangrijk om bewust te zijn van het feit dat er veel onzichtbare suikers zijn. Kiezen voor pure producten die zijn gezoet met Stevia is dan ook de beste keuze.

Gezond leven

Een gezonde geest huist in een gezond lichaam. De holistische manier van kijken naar de mens als geheel komt voor in veel alternatieve geneeswijze. Als webwinkel geloven wij dat gezonde voeding een beslissend onderdeel is van de leefwijze van de mens en dat moet het ook zijn. U bent wat u eet. Nog zo’n uitspraak en een waarheid als een koe. Wat gebeurt er als u te veel suiker binnenkrijgt? Daar kwamen we zo even al over te spreken. Suiker wordt, wanneer het niet wordt omgezet in energie, omgezet in vet. Vroeger dachten we dat we van vetten dik werden. Tegenwoordig weten we wel beter. Niet vetten maken ons dik. Suikers die worden omgezet in vetten maken ons dik. Suiker is vergif. Dat wordt ook weleens gezegd. Dat is in zoverre waar dat suikers inderdaad geen voedingswaarde bevatten. In tegenstelling tot de meeste voedingsstoffen die u wel degelijk nodig heeft. Vetten zijn bijvoorbeeld zelfs nodig om af te vallen. Dat lijkt een tegenstrijdigheid, maar dat is wel waar. Een mens moet eten om zich te voeden. We spreken van voeden omdat het de bedoeling is dat mensen ook daadwerkelijk voedingstoffen binnenkrijgen. Er zijn producten die nauwelijks tot geen voedingsstoffen bevatten. Dat zijn producten die bewerkt zijn en veel suikers en vetten bevatten. Gezonde producten zijn verse producten. Het zijn groenten en fruit die van het land komen. Kiezen voor pure producten betekent kiezen voor onbewerkte producten die niet op smaak zijn gebracht met zoetstoffen, extra zouten of suikers. Wilt u graag meer weten over de pure producten van Stevia? Bekijk dan ons gehele assortiment online. Wij vinden het belangrijk om te kiezen voor de beste producten die alleen maar pure ingrediënten bevatten.