FoodVakbeurs

Onafhankelijke vakbeurs voor de professionele foodbranche voor Foodservice en Retail

Oventopper wint Voedingscentrum Bachelor’s Award 2013

Welk nieuw product draagt het beste bij aan een gezond en duurzaam eetpatroon? De jury van het Voedingscentrum beloonde het idee Oventopper van vier studenten Food Design & Innovation van de HAS in Den Bosch met de Bachelor’s Award 2013. De saus van deze Oventopper is op basis van peulvruchten en groente kan het eten van vis stimuleren.

De opdracht was: ‘Ontwikkel een nieuw product of concept, of pas een bestaand product zo aan dat het bijdraagt aan een gezonder en duurzamer eetpatroon van de consument’.
De studenten Ralph, Lieke, Eefke en Els bedachten een saus voor bovenop een ovengerecht met vis of vlees in vijf smaakvarianten. Ze lieten consumenten proeven en die tevreden waren over de smaak en textuur. Mensen die het lastig vinden om vis klaar te maken en het daarom niet zo vaak eten, krijgen met de Oventopper handvatten voor een makkelijke en gezonde bereiding. Aan duurzaamheid is ook gedacht door in deze saus groenten uit reststromen te verwerken en door de keuze voor peulvruchten. De kostprijs is niet zo hoog en de Oventopper kan op grote schaal geproduceerd worden.

Bron: Voedingscentrum